Ingrediënten
Natuurlijk onmisbaar. Wat heb je allemaal nodig voor een cake? Dit ligt eraan wat voor cake je gaat maken. Je kan Marsepein of fondant gebruiken. Marsepein is op basis van amandelen en fondant alleen suiker. Fondant kun je veel dunner uitrollen dan marsepein. Verder is er niet echt verschil. Ook kun je geen fondant of marsepein gebruiken, maar eiwitglazuur, ook wel bekend als 'icing'. Dit zou ik als beginner niet doen, dit is moeilijker en wordt minder strak afgewerkt. Voor een fondant of marsepein taart heb je nodig:
Voor de taart:
Een recept is mogelijk, ik gebruik altijd een cakemix. Doet het prima.
Voor de vulling:
Dit is het laagje tussen je twee taart lagen. Er zijn verschillende mogelijk, bijvoorbeeld:
-Jam
-banketbakkersroom (in de supermarkt kopen van dr. Oetker)
-Slagroom
-Slagroom jam (slagroom en Jam door elkaar)
-Botercrème (zelf maken)
recept:115 gr boter, 250g poedersuiker,2 tl kokend water. Door elkaar mixen.
Of een combinatie hiervan.
Voor het bedekken:
-Botercrème
-fondant of marsepein. Dit kun je kopen bij de Jamin of betere kookwinkels. Ook kun je dit online bestellen. Wat handig is, is om witte fondant te nemen het het zelf te kleuren met kleurstoffen. kleurstoffen koop je bij de toko. Je kunt ook kant en klaar gekleurde fondant kopen.
-eventueel koekjes voor de zijkant en snoepjes voor de bovenkant.
Maak jouw eigen website met JouwWeb